navigram.com
info@navigram.com
infolijn: +31 (0)30 307 57 28
3D schetsen doe je met Navigram

3 x zo makkelijk, 4 x zo snel, 5 x zo leuk

Navigram is het tekenprogramma voor de professionele gebruiker die snel een goed resultaat wil.
Maak vandaag nog een proefaccount aan. U kunt dan 3 maanden lang gratis met Navigram tekenen.
Bekijk in het korte filmpje hiernaast hoe u in minder dan 15 minuten een professioneel interieurvoorstel schetst.

De typische gebruiker van Navigram is de woonwinkel met adviesfunctie.
70% van onze gebruikers gebruikt de software elke dag weer om de verkoop te ondersteunen en alleen al in nederland wordt Navigram elk jaar meer dan 100.000 keer gebruikt om een interieur te visualiseren.

Een paar goede redenen om Navigram te gebruiken
- snel en eenvoudig
- volledig online, dus overal werken zonder installatie
- razendsnel aanpassen van indeling, kleur en materiaal
- uitgebreide bibiotheken met configureerbare meubels en objecten
- visualiseer in 2D en 3D
- realistisch of schetsmatig
- importeer 3d modellen, afbeeldingen en materialen

25-05-2021
NEWS
Hotfix en aankondiging V15

Recent hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd in onze materiaaldefinities en al toegepast in een aantal objecten (bijv.in de Leolux catalogus). Versie 14 liet deze verbeteringen niet correct zien, daarom vandaag deze hotfix.

Over een week of twee verschijnt versie 15, dus binnenkort meer nieuws.

18-01-2021
NEWS
Update V14.1 gereleased

Vandaag hebben we een kleine update vrijgegeven op versie 14. De volgende punten zijn aangepast:

1: de belangrijkste is snelheid. Afhankelijk van met name het type scherm dat men gebruik (frequentie) had een aantal gebruikers last van een zeer trage werking. Dit is fundamenteel verbeterd. Sommige gebruikers merken niets, andere een flinke verbetering.

2: als u een object plaatst wordt de eigenschappenpagina meteen getoond, u hoeft niet eerst nog een keer op het object te klikken.

3: soms verscheen de dropdownbox van materials (in het menu van het kleurpaletje) niet. Dit is gerepareerd.

20-11-2020
NEWS
V14 hotfix gereleased

Vandaag hebben we een update op V14 gereleased waarin een paar kleine bugs zijn opgelost.

Ten eerste: in het rapport (met name Interstar) stond soms 0,-- als prijs ipv PM. Dit is verbeterd.

Daarnaast kwamen ramen die in 2D geplaatst werden kwamen soms aan de verkeerde kant van de muur. Ook dit is gerepareerd.

Om zeker te weten dat u de verbeteringen heeft is het soms nodig de historie van de browser op te ruimen, dit kan in de meeste browsers met Ctrl-Shift-Del

02-11-2020
NEWS
Versie 14 : beter, mooier, sneller en op weg naar veel meer catalogi

Waar zullen we beginnen? Publiceren van 3D modellen? Of de VR module? Of toch de betere materialen en objecten? Een kort overzicht van alles wat nieuw is in versie 14 en waar we aan werken voor versie 15.

Voor we beginnen: tot nu zag u altijd twee versies, bijv versie 12 en versie 13 beta. Vanaf nu kunt u meteen de nieuwste versie (14) starten. Via het Overig menu zijn de overige tools en oudere versies toegankelijk.

Publiceren van objecten

Dit is wellicht het belangrijkste nieuws.

Eerst het doel: veel meer merkobjecten in Navigram.

Hoe gaan we dat doen? Nu al kunt u met de 3D importer objecten intekenen die niet standaard in Navigram zitten. Nog beter zou het zijn wanneer zo'n geimporteerd object voor alle gebruikers beschikbaar zou zijn.

Dat kan met de publish functie. U kunt een door u getekend object opslaan onder "mijn objecten" en dit met de publish functie beschikbaar stellen voor alle gebruikers. Als iedereen deelt heeft iedereen daar voordeel van.

We controleren elke aanvraag en we vragen ook het betreffende merk toestemming. Kortom: het kan zijn dat het publish verzoek wordt afgewezen. Zorg voor een correcte naamgeving alsook voor een goed 3D model, goed gepositioneerd en geschaald. Beperk u tot merkobjecten die voor de gemiddelde Navigram gebruiker interessant kunnen zijn.

Hoe het werkt? Ga naar opties > mijn objecten > i > publish en volg de instructies.

Materialen

Een heel goede nummer 2 wat betreft belangrijke verbeteringen. Omdat 3D modellen steeds beter worden hebben we ook het werken met zgn bump- en reflectiemaps verbeterd. Dit maakt een meer realistische weergave mogelijk. U zult in de komende tijd meer en meer materialen zien verschijnen die hier gebruik van maken.

Mappen

Nieuwe functies voor bestandsbeheer. U kunt nu bijvoorbeeld meerdere bestanden ineens selecteren om te verwijderen. En u kunt direct opslaan in een submap.

Manipuleren van afbeeldingen

Voor zelf geimporteerde afbeeldingen zijn nu een aantal bewerkingen beschikbaar, zoals roteren, spiegelen en tegelend maken. Klik op de i bij de afbeelding om toegang te krijgen tot de functies. Ook is hier een beta versie van een innovatieve quilt functie die van een afbeelding van een klein stukje materiaal zelf een afbeelding van een groter oppervlak maakt. Deze functie is experimenteel, we kijken in V15 of ze blijft in eventueel verbeterde vorm.

Overige verbeteringen

We hebben kleine verbeteringen in de snelheid doorgevoerd. Daarnaast is een bug met het muiswiel hersteld. De 3D importer is robuuster geworden in het importeren van externe 3D bestanden.

Er zijn een paar nieuwe flex objecten zoals magazines en een bed. Ook zijn wat catalogus items gereorganiseerd om wat meer ruimte in de basics balk te krijgen. Tenslotte: bij wanden werd tot nu altijd automatisch bepaald of ze zichtbaar waren of niet, afhankelijk van de kijkrichting. In V14 kan men nu ook kiezen voor altijd of nooit tonen. Datzelfde geldt voor de omgeving. Default verdwijnt de omgeving wanneer men buiten staat, maar men kan nu ook kiezen de omgeving altijd te tonen.

Virtual reality module

Weer een echte Navigram innovatie: VR met zo weinig mogelijk technische afleiding. Onze nieuwe VR module is een add-on op de software (dus u moet er extra voor betalen).

Uniek is dat voor het rondwandelen geen controllers nodig zijn en de klant gewoon in zijn stoel kan blijven zitten zodat niemand meer verstrikt raakt in de kabels. Navigeren gaat simpel door je hoofd te bewegen en voelt verbazend intuitief.

Wie het eerst wil zien: maak een afspraak en kom een keer kijken bij Navigram aan de Oudegracht in Utrecht.

Versie 15

Versie 15 wordt voor ons "de puntjes op de i". Om te beginnen de eigenlijk voor V14 geplande patrooneditor. Dan een heel goede algemeen configureerbare bank. Kant en klare materialen en patronen die mooier zijn dan nu. Een geavanceerde functie om objecten te laten vastklikken. En ook een wat strengere controle op aantal gebruikers binnen een licentie. Versie 15 gaan we in ieder geval in Q1 2021 releasen.

Tenslotte: training, handleidingen, support en implementatiepartners

Om Navigram ook over de grens goed te kunnen supporten gaan we meer aandacht besteden aan goed instructiemateriaal, trainingsfilms en online cursussen. En is Navigram er in meerdere talen. Voor het onderhoud van catalogi presenteren we binnenkort een klein netwerk van diensten partners.

En zoals altijd....

We blijven het herhalen: een flinke groep enthousiaste woonwinkels die ons elke keer weer suggesties sturen om Navigram beter te maken helpen ons enorm om te begrijpen wat de markt nodig heeft. Dank daarvoor en blijf suggesties en ideeën sturen. Veel plezier met versie 14.

05-04-2020
NEWS
Veel goed nieuws in versie 13

U heeft waarschijnlijk wel wat anders aan uw hoofd op dit moment, dus misschien zit u er helemaal niet op te wachten. Maar toch: we gaan gewoon door met het verbeteren van ons product en presenteren vandaag versie 13. En voor wie er wel op zat te wachten: die zit boordevol goed nieuws. We behandelen de belangrijkste punten kort.

Snelheid

Er waren wat klachten over de snelheid van tekening laden en pagina laden bij met name wat grotere modellen. We hebben hier fundamentele verbeteringen doorgevoerd waarmee de gebruikservaring flink verbeterd is.

3D modellen importeren: OBJ, 3DS en meer

We hebben onze 3D importer herschreven: niet alleen OBJ maar ook 3DS en nog meer formaten (STL, DAE, ...). Het schalen van de objecten is veel makkelijker geworden en ook kunt u objectonderdelen samenvoegen of verwijderen. Tenslotte is de importer interface aantrekkelijker en sneller geworden en kunnen de modellen groter zijn. Kortom: eindelijk een volwassen 3D importer. Veel fabrikanten, ook zij die nog niet in Navigram zitten, hebben een beeldbank met 3D modellen.

Materialen aanpassen

Het manipuleren en kopieren van materialen met het paletje is sterk verbeterd. Storende glimmers die niet weg te krijgen zijn: opgelost. Met de RESET knop kunt u voor elk materiaal beginnen met een schone lei (mat wit).

Achtergrond

De achtergrond is enkel nog zichtbaar als u binnen bent. Hierdoor krijgt u geen lelijke beeldverstoring meer.

Allerlei objectverbeteringen.....

De generieke vorm kan nu ook in 2D naar wens transparant of met outlines getoond worden, handig als het gebruikt wordt voor verlaagde plafonds, dakafschuiningen, etc.
De keuken is uit de beta objecten verhuisd naar de architectuurelementen, evenals de taatsdeur. De standaard tafel is er nu met allerlei onderstellen en de deur kan nu, tot veler opluchting, eindelijk met gewoon transparant glas uitgevoerd worden.

...en nieuwe objecten
Nieuwe objecten zijn de muurnis (zie architectuur elementen in basics). Hieronder in de afbeelding samen met de tafel en de keuken.
Daarnaast meer dan 200 nieuwe objecten in het warehouse, varierend van sanitair en bureaustoelen tot tuinmeubilair en fietsen.

En verder....

Kleine verbeteringen zoals:
- als een link gekopieerd wordt om met een andere gebruiker te delen wordt het versienummer meegenomen zodat dit niet meer mis kan
- in versie 12 waren veel problemen met het oogje. We denken die verholpen te hebben.

Daarnaast: de Spectrum catalogus is toegevoegd. Weer een mooi merk erbij, dus van harte welkom! Bijna tot slot: de visgraatvloer. Veelgevraagd en nog steeds niet toegevoegd. Waarom niet? Omdat we in versie 14 komen met een prachtig systeem om elk patroon (vloeren, tegels, ...) te combineren met materialen naar keuze. Tot dan: gebruik het paletje, type in het zoekveld van de eigen afbeelding "herringbone" en visgraatpatronen te over.

En dan nu op naar versie 14. Na de zomer komen we met de patrooneditor, een oplossing voor het veel sneller groeien van het aantal merkcatalogi en gaan we de beeldkwaliteit stapsgewijs verhogen.

Voor nu: iedereen veel sterkte in deze lastige periode en veel tekenplezier.

16-03-2020
SERVICE NOTE
Problem running Navigram in Firefox V74

In Firefox version 74 there is a problem that results in the roomplanner not working. In version 75 it works again, but the distribution of new versions is automatic so you may experience a temporary problem.

If you have this problem (no 3D images at all), we advise you to temporarily switch to Google Chrome or manually update to Firefox V75

23-12-2019
NEWS
Voor onder de kerstboom: versie 12

Versie 12 beta is vanaf vandaag beschikbaar. We noemen de belangrijkste punten.

Eigen objecten bewaren en hergebruiken

We beginnen met wat voor veel gebruikers de mooiste nieuwe feature zal zijn: in versie 12 kan je je eigen objecten opslaan en in andere tekeningen hergebruiken. Klik een object en onder het menu opties > mijn objecten kan je het object met alle eigenschappen opslaan. Als het object andere objecten bevat worden deze mee opgeslagen, dus hele composities opslaan kan ook.

Start scherm

Als de roomplanner start kan gekozen worden uit verschillende kamervormen. Door dan de juiste maten te kiezen staat de ruimte er meteen. Of begin gewoon met een lege kamer of open een bestaande tekening.

Presentaties maken

Soms is het lastig samen met de klant de juiste viewpoints te kiezen. In versie 12 kan je een standpunt opslaan door op het oogje te klikken. Met de afspeelknop kan dan een automatische tour gemaakt worden. Onder het menu opties > camera navigatie > camera manager kan de tour nog aangepast worden: duur van de overgangen, bewegen of fade in-fade out, etc.

Werk organiser

In versie 11 was er al een begin mee gemaakt, nu zijn we er echt tevreden over: alle tekeningen, afbeeldingen en 3D modellen kunnen worden georganiseerd in mapjes. Maak je eigen mappen aan, selecteer 1 of meer bestanden, sleep ze in een map of verwijder ze.

Live chat

Op 2 januari beginnen we een maand lang met een test voor chat support. Vragen stel je direct aan een Navigram medewerker.

En verder...

....allerlei kleine verbeteringen: een vervelende navigatiefout is opgelost, als de tekening of object op slot zit wordt dat met een icoontje getoond en tijdens het navigeren verdwijnt de eigenschappenpagina zodat het hele scherm beschiukbaar is.

En last but not least: naast veel nieuwe objecten in het warehouse is er weer een merk bij: in januari kan de Montis catalogus ook weer gebruikt worden.
Tenslotte een vooruitblik: voor versie 13 gaan we het importeren van externe 3D modellen flink verbeteren.

Fijne kerstdagen en een mooi 2020.

01-11-2019
NEWS
De 3 meest gestelde vragen en aankondiging versie 12

Vandaag behandelen we kort de 3 meestgestelde vragen over de roomplanner en vertellen we over versie 12.

De 3 meestgestelde vragen.

Hoe kan ik precieze kamermaten opgeven ?

Bij het tekenen van een kamer gebruikt u de linkermuisknop om muren te verschuiven. Maar wist u ook dat u met de rechtermuisknop hetzelfde kunt doen, maar dan heel precies? Dus snel op z’n plek slepen met links, precies positioneren met rechts. Ook kunt u op de maatpijltjes klikken en dan een exacte maat opgeven (de muur lengte verandert in de richting van de pijl).

Hoe maak ik een achtergrond ?

Blijkbaar op een wat lastige plek: als u in 2D view gaat, ziet u in de rechterbalk een aantal knoppen. Bijna onderaan: omgeving. Schakel deze in door op de knop te klikken. In de tekening verschijnt een Noord-pijl. Beweeg er met de muis overheen en een achtergrondafbeeldiung verschijnt. Klik erop en u kunt een andere afbeelding kiezen.

Hoe teken ik meerdere kamers ?

Normaal staat de planner in de “hoekpunt sleep modus”. Dat betekent dat een hoekpunt wordt versleept als men het oppakt. Door op de button “hoekpunt teken modus” te klikken (zie geel omcirkelde button in onderstaande afbeelding) kunt u nieuwe muren tekenen.

Versie 12

Op 16 december plannen we versie 12 te releasen. In deze versie weer een aantal echte vernieuwingen, waaronder: chat support, het opslaan van eigen composities, nieuwe objecten en materialen (waaronder visgraatvloeren) en nog veel meer.

En verder…

Vanaf vandaag is ook de banzbord catalogus beschikbaar. En binnenkort releasen nog 2 nederlandse merken hun catalogus.

19-09-2019
SERVICE NOTE
Storing 18 september opgelost

Op 18 september hebben we een storing gehad waardoor bij een aantal gebruikers tekeningen niet goed opgeslagen zijn. De storing is inmiddels verholpen. Mocht u een tekening, gemaakt op de desbetreffende woensdagochtend, niet meer kunnen openen, neem dan contact op met Navigram.

01-07-2019
NEWS
Met versie 11 de zomer in

Versie 11beta is beschikbaar. We bespreken de belangrijkste wijzigingen.

Navigatie

We hebben de navigatie verder geperfectioneerd. Met het muiswiel kunt u nu in vogelvlucht in en uitzoomen. Daarnaast blijft een gekozen hoogte behouden tijdens het navigeren. En tenslotte kunt u door de de rechtermuisknop te gebruiken in combinatie met de Alt-toets om u heen kijken. Vergeet tenslotte ook niet dat u met een ingedrukt muiswiel de kijkhoogte kunt aanpassen.

Eigen afbeeldingen in mapjes

Afbeeldingen die u upload kunt u nu in mapjes organiseren. Zo houdt u veel makkelijker overzicht.

Display modes

Net als bij uw digitale camera kunt u het beeld beinvloeden. Zowel contrast, helderheid, verzadiging als outlines zijn nu instelbaar. Daardoor kunt u uw afbeeldingen een eigen sfeer geven, zoals zwart wit of pastel. Inclusief een aantal voorgeprogrammeerde instellingen.

Ook lijntekeningen zijn mogelijk.

Catalogusbalk: mooier en sneller

De catalogusbalk onderin het scherm is aanmerkelijk verbeterd. Niet alleen veel sneller, ook kunt u nu de inhoud tonen door met de muis naar links en rechts te slepen.

Schermafbeeldingen en renderen

De renderknop is verplaatst naar de schermafbeelding (knop rechts). En: u kunt nu kiezen uit een aantal schermafbeeldingsformaten en verhoudingen, zoals 1:1, 4:3, etc.

En verder

Weer op jullie verzoek een paar nieuwe objecten zoals een taatsdeur (in de betaflex map) en in de basics>deco map: een klok en een potkachel, beide configureerbaar. Verder verwelkomen we Castelijn. En: na de zomer komen er weer een paar fabrikanten bij.

Volgende versies

Naast onze continue verbeteringen aan de roomplanner werken we dit jaar ook nog aan een paar hele mooie productuitbreidingen, onder andere de nieuwe online configurator en de mogelijkheid om met uw klant op afstand te werken in een tekening, van Ipad tot VRbril.

Tenslotte: hoe meer gebruikers, hoe mooier we de software kunnen maken. Daarom vragen we binnenkort uw hulp om Navigram nog bredere bekendheid te geven. Dus let op de mail. En verder: dank voor al uw opmerkingen en suggesties.

16-04-2019
NEWS
Versie 10 beschikbaar

Versie 10 beta is beschikbaar. Opnieuw een flinke stap vooruit.

Snelheid

Een enorme verbetering van de navigatiesnelheid. Presentaties van grotere modellen gaan heel erg veel sneller. Ook een groot winstpunt voor onze VR module.

Meer kamers

Het is nu mogelijk meer dan 1 kamer te tekenen

Andere belangrijke verbeteringen

 • Verbeterd gebruiksgemak door nieuwe muisaanwijzers. En: een nieuwe muisaanwijzer om kleuren te kopieren en plakken. En een aparte knop voor het openen en sluiten van deuren.
 • De achtergrond is sterk verbeterd: een aantal standaardachtergronden en instellingen is toegevoegd en door de mogelijkheid een eigen foto te uploaden (via het paletje) kunt u bijvoorbeeld een streetview afbeelding van het adres van uw klant gebruiken. Op de illustratie een foto vanuit het Navigram kantoor.
 • Maten staan nu ook in de schermafbeelding. En: bij niet rechte hoeken wordt het aantal graden aangegeven. En kunt de schermafbeelding nu ook direct printen zonder eerst te downloaden.
 • Veel verbeteringen bij ramen en deuren, oa verdiepte ligging en meer opties voor dorpels. En ook verwarming is verbeterd. Zowel een collectie kacheltjes alswel configureerbare radiatoren. Alles samengevat in onderstaand plaatje.
 • Nu ook ondersteuning voor meerdere VR brillen (bijv. Dell visor), waardoor de drempel voor gebruik van de VR module verder is verlaagd.
 • Nieuwe en verbeterde objecten. Bloemen, planten en boeken: snel een ruimte aankleden met veel variatieopties. Bij de raambekleding zijn rolgordijnen toegevoegd. Daarnaast schaalbare afbeeldingen (via het paletje) en instellen van de afstand tot muur of raam. Tenslotte: instellen van lamelopening is nu mogelijk.

Merken

Er is weer content van een aantal merken toegevoegd. Nieuw zijn: Arco, Metaform, Durlet, Vibia and Luceplan. In onderstaande afbeelding van elk merk een object.

Warehouse

We hebben veel objecten toegevoegd en de komende weken zullen er nog honderden volgen.

Overige verbeteringen

 • als u bij het opslaan de naam verandert wordt het overschrijven automatisch uitgeschakeld
 • de lelijke kubussen tijdens het laden van objecten zijn verdwenen
 • gebruik van enter toets ipv muis bij het invoeren van getallen
 • meethoogte van de lasermeter is nu instelbaar
 • met de Informatie (i) knop kunt u een willekeurig object een omschrijving en prijs geven. Dit verschijnt in de rapportage.
 • verbeteringen in de renderer. Onder anderen de mogelijkheid om een outline render te maken, lichtgevende tv schermen en verbeterd renderen van deels transparante gordijnen.

 • een paar nieuwe beta objecten, o.a. een tafel met meerdere pootvormen
 • en verder veel kleine verbeteringen en reparaties. We noemen: licht instellingen worden nu opgeslagen, ronde tafels hebben correcte bladafmetingen, het onderstel van de basiskast kan worden verwijderd, objecten (bijv. een kast) die op de muur worden geplaatst hebben nu de correcte afstand tot de muur, achtergronden verschijnen niet meer in de kamer en de losse muur kan worden vastgezet en verwijderd.

Versie 11

Versie 11 komt in mei. Daarin weer een paar mooie nieuwe features. Daarna gaat het release tempo wat omlaag en richten we ons ook op nieuwe merken en de buitenlandse markt. Blijf feedback geven!

11-02-2019
NEWS
Versie 9 Beta

Versie 9 beta is nu beschikbaar voor alle gebruikers. Er zijn weer veel grote en kleine verbeteringen. We noemen de belangrijkste.

Interface


Met versie 9 ronden we een vernieuwing van de vormgeving af. We hebben de hele interface op de schop genomen en denken dat het resultaat rustig en begrijpelijk is en er goed uitziet. We laten de interface nu een tijd rusten, want we begrijpen dat onze gebruikers niet elke versie een ander scherm willen zien.

Snelheid

Er waren wat klachten over de snelheid bij wat grotere modellen. Dit werd erger bij V8, waarop we een hotfix hebben uitgebracht. In versie 9 hebben we verdere verbeteringen aangebracht door het systeem bij grote tekeningen automatisch een afweging tussen kwaliteit en snelheid te laten maken tijdens het manipuleren van de tekening.

Undo en redo

Na een valse start in versie 8 nu toch echt beschikbaar: de ongedaan maken knop.

Afwerkingen


Onder het paletje zit een kleurselector waar u tijdens het selecteren van de kleur al het resultaat ziet in de tekening. Ook kunt u de kleurcode kopiëren en in een ander object plakken.

En bij de eigen afbeeldingen kunt u bij het verschalen de verhouding vast zetten: dat scheelt weer een paar muiskliks.

Objecten

Veel object verbeteringen. Het frame van een deur op 0 cm kunnen zetten, een schuifdeur, een rij boeken voor de aankleding van kasten (release op 15-02), etc, etc.

Merken

Voor veel van onze gebruikers belangrijk nieuws: de Interstar catalogus is gereleased. Maar ook andere merken.

Rendering


We hebben de integratie van de “real time” en “render” achtergrond grotendeels voltooid. U kunt nu een eigen achtergrond foto gebruiken (tip: kijk eens naar google streetview als u een klant wilt verrassen), en de lichtinval van de zon voor de render instellen met het kompas knopje. Ook hebben we de renderinstellingen verbeterd (o.a. snelheid vs kwaliteit en meerdere lichten).

En verder...

Kleine verbeteringen zoals: beter snappen in hoeken van de kamer, hoge resolutie schermafbeeldingen kunnen maken, een snelknop (rechts onderin ) voor het ingeven van de afstand tot de vloer, het kunnen plakken van een geknipt object op wand en vloer, betere begrenzing van inputranges en meer...

Versie 10

Met de rest van de ideeën gaan we verder voor versie 10 (gepland voor eind maart) en daarna. Blijf ons uw suggesties sturen (gebruik de Help > Feedback knop), we hebben veel aan uw commentaar!

10-01-2019
NEWS

De IMM komt eraan

Meer merken in Navigram? Zo gaat het sneller!

We hebben de laatste maanden veel cursussen gegeven met het nieuwe Navigram.

En er is veel enthousiasme: iedereen is blij met een veel beter, moderner en sneller Navigram.

Maar wat ook naar voren komt: hoe meer merken, hoe beter.

Daarom hebben we een campagne: als u merken in uw winkel heeft die nog niet in Navigram zitten maar die u er wel graag in zou zien, kunt u daarbij helpen.

Merken kunnen zonder kosten of verdere verplichtingen een aantal modellen laten opnemen in Navigram. Dit kan heel eenvoudig. Als uw leverancier zelf controle wil over welke modellen in Navigram verschijnen:

 • stuur uw leverancier naar navigram.com/transfer. Daar staan heel eenvoudige instructies om informatie te uploaden. Wij zetten deze informatie dan kostenloos in Navigram1
Of, als uw leverancier het helemaal uit handen wil geven:

 • laat uw leverancier contact opnemen met Navigram (info@navigram.com). Na toestemming dragen wij kostenloos zorg voor het verzamelen en opnemen van een aantal 3D modellen in Navigram1

1 Er zijn enkele voorwaarden. De belangrijkste is dat er 3D materiaal beschikbaar is.

18-12-2018
NEWS
Heel veel nieuws in versie 8. De beta versie is beschikbaar.

Versie 8 beta is een belangrijke update met veel goed nieuws. Daarom deze blogpost ook in het Nederlands. We noemen de highlights:

 • De veelgevraagde undo/redo knop is er nu.
 • Grote verbetering van het tekenen van een kamer: nauwkeuriger (rechtermuisknop!) en sneller. Zie ook het artikel "Improved roomdesign" van 18-12-2018.
 • Afwerkingen aangebracht met het paletje blijven behouden.
 • In de rechterbalk een knop om te meten: een goede hulp om snel afstanden te meten.
 • In de rechterbalk een knop om nauwkeurig te positioneren: met de linealen worden alle relevante maten getoond tijdens het slepen en klikt u objecten makkelijk aan of in lijn met andere objecten.
 • Naast top, vogel, sta en zit nu ook met 1 druk op de knop voor een object gaan staan.
 • Veel nieuwe objecten: een flexibele bank, meer lichten, een boekenkast, etc. Zie ook het artikel "New and Improved objects" van 18-12-2018.
 • Gebruik van de muis: de linkerknop sleept het object in het platte vlak, de rechtermuis wordt ingesteld met de knoppen rechts onderin het scherm.
 • Daarnaast: verbeteringen in vormgeving userinterface, kleine object aanpassingen, z-snapping, cut and paste en nog veel meer.

In januari 2019 komt versie 9 en in februari 2019 versie 10. Daarin onder andere:

 • Een kleur pipet om snel kleur te kunnen kopieren naar andere objecten.
 • Een patroon module voor vloer en tegelpatronen.
 • Integratie fotoachtergrond en rendering.

Tenslotte zullen we in januari weer 10 merken toevoegen.

18-12-2018
NEWS
Improved roomdesign

Version 8 offers a big improvement in designing rooms. The main features are:

 • Use the left mouse to drag a wall roughly, use the right mouse button for precision positioning.
 • Click the arrows left or right to inside or outside measures and enter the new value.
 • Walls are dragged in one direction.
 • Dragging corner points now has snapping.
18-12-2018
NEWS
New and Improved Objects

In the quickstart menu you will find some new and improved objects:

 • A bookshelve to easily make a simple grid of elements.
 • A light folder with 3 lights: ceiling lamp, floorlamp and general shape lamp.
 • The plant is now configurable, more pots and plants will be added in the future.
 • A window with many new options and shapes.
 • The shelve distance in the cabinet can be set now.
 • Curtains can now be partially opened.

In the beta objects catalog you will find the following new objects:

 • A grid to plan cabinet systems on the wall.
 • A couch that can be configured to create corner couches, poufs, chaise longues, etc.
20-11-2018
NEWS
Version 7 Beta released: fixes, improvements and plans

Today we released Version 7.0 Beta. Main improvements are:

 • Userinterface components were improved (ie help, warehouse, image import)
 • A completely new navigation allows you select any viewpoint by just using the mouse
 • Stability: a lot of improvements. Including: auto-backup, the implementation of fragment loading and error logging.
 • A brand new OBJ importer to make using external 3D models much easier.
 • Object improvements like: sizing curtains, ceiling bars, table inset, gripless kitchens, large paintings, etc.
 • Other improvements include a better organisation of deco objects, translation improvements and brand pinning

On december 18, we will release the last version of this year: Version 8 Beta which will include:

 • Undo/redo
 • Much improved drawing of rooms
 • Better floor and wall materials
 • Backgrounds
 • Better object manipulation
 • A reorganised menu structure

Also in december we will add the following brands:

 • Interstar
 • Vibia
 • Luceplan

Finally, we updated our privacy policy, reflecting our commitment to user rights.

02-10-2018
NEWS
Roomplanner version 6 released

Today we released version 6 that was available as a beta for some weeks already.

We expect to publish V7 beta in october.

02-08-2018
NEWS
Roomplanner version 6 BETA

Today we released the beta of version 6 of the Navigram Planner. The following improvements have been made:

 • again many new deco objects were added. For example: check out the flowers in the render below.
 • new flex objects were added: stairs, kitchen, ceiling bars, fireplace and also electric plugs and switches
 • from now on the Navigram planner is available in 6 languages: English, Dutch, German, Italian, French and Spanish. This opens good opportunities for brands selling internationally.
 • a tv that can be sized and used standing and hanging.
 • many small improvements: custom sizes are now shown in the page, rotating objects snap every 90 degrees, improved moving of objects on walls, repair of small bugs in flex and render.

In about a month we will release another version with a number of new improvements, most probably including the much requested undo-redo function.

Finally: Dutch customers who want to see our latest innovations including a VR setup: come and see us at the Woondindustrie from 16-19 september.

05-06-2018
NEWS
Roomplanner version 2 released

Today we released version 2 of the Navigram Planner, 2 months after release 1. Many improvements were made, amongst them:

 • many new deco objects added
 • brands are now displayed in the brands section
 • you can now add project information when saving and use this information when searching for a model
 • improved transparency and picking for doors and windows
 • improved help, including option to send feedback
 • improved object manipulation: move, scale and rotate objects with the mouse

We plan to release version 3 mid july and version 4 end of august.

31-05-2018
NEWS
More new catalogs

This month Artfort, Gelderland, Harvink, Havee, Jori and Linteloo added content to the roomplanner. More to come this summer....

15-04-2018
NEWS
New catalogs

Within a month after releasing our roomplanner, 4 Dutch brands signed up for Navigram: Leolux, Bert Plantagie, Pode and Interstar are the first to make their catalog available in the new system.

And: next month we will again announce brands that joined.

23-03-2018
UPCOMING
Roomplanner Training

On monday april 16th we organise a half-day training in Utrecht. Time: 09.30-13.00. More information: info@navigram.com. Price: E 225,-- per person.

After this training you will master the basics of the Navigram roomplanner including the various modules.

13-03-2018
NEWS
Release V1

Today we released the first version of our online space planning product. The planner is available starting at E 600,-- / year.

01-01-2018
NEWS
Moved to Oudegracht

Per 01-01-2018 Navigram is officially located at oudegracht 232 in Utrecht. For over 4 years we held office at the Pastoefabriek in Utrecht and with some heartache we left. Our new location offers us working space, meeting space, a VR demo center and a canal side lunchspace.